Zapečená rajčata s fetou

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Zapečená rajčata s fetou

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 45 minut

Super rychlá večeře, doporučuji všem, co mají rádi řeckou kuchyni a nejenom těm 🙂 

Feta sýr není nezbytnou složkou receptu, pokud máte v lednici třeba balkánský sýr, dá se taky použít a je to moc dobré. Pak ale opatrně se solí, protože balkánský sýr je slanější než feta.

Doba pečení je orientační, záleží hodně na troubě, pečící formě a množství. Tento recept jsem pekla 20 minut, ale i 40 minut. Takže důležité je hlídat zhnědnutí sýra a pak je pokrm hotový. Dobrou chuť. 

Ingredience na 2 porce

  • 500 g rajčat
  • 200 g sýru feta
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce provensálského koření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli (opatrně, sýr je slaný)
  • pečivo

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Připravte ingredience

Fetu nakrájejte na kostičky, rajčata nakrájejte dle vašich preferencí 😉 a česnek rozdrťte (ideálně rozmáčkněte nožem naplocho).

Smíchejte a pečte

Fetu, rajčata, česnek smíchejte s provensálským kořením a olivovým olejem v zapékací míse. Pečte cca 30 minut na 180 stupňů až jsou kousky sýra feta mírně hnědé.

Dobrou chuť

Před servírováním vyndejte česnek. Poté servírujte s pečivem dle chuti (pita chléb nebo opečená francouzská bageta).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.