Vánoční perníčky

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vánoční perníčky

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 90 minut

Tenhle recept na perníčky doporučuji! Nejen, že jsou vynikající, ale jsou i rychlé a ihned měkké, takže se můžou jíst okamžitě a není třeba je nechávat několik dní odpočívat a čekat až budou k jídlu 🙂

U nás každoročně zmizí první dávka během několika dní a v průběhu Vánoc musím ještě několikrát dodělávat 🙂

Tak dobrou chuť!

Ingredience na cca 90 perníčků

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g cukru moučka
  • 50 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 vaječný žloutek (na potření hotových perníčků)

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Umíchejte těsto

Všechny ingredience (s výjimkou vaječného žloutku) vložte do mísy nebo například do kuchyňského robotu a umíchejte těsto.

Těsto uválejte

Hotové těsto uválejte na cca 5 mm silné.

Pečte

Z těsta vykrájejte vánoční tvary 🙂 a vložte na pečící papír. Pak pečte 8 až 10 minut na 160 stupňů (horní a spodní ohřev).

Potřete žloutkem

Hned jak vyndáte hotové perníčky z trouby, potřete je vaječným žloutkem smíchaným s 1 lžící vody.

Hotovo

Perníčky můžete jíst okamžitě. Jsou krásně měkoučké. Dobrou chuť 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.