Perník s kokosem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Perník s kokosem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tento perník je nadýchaný, chuťově moc dobrý a vydrží v lednici i několik dní (pokud ho tedy dřív nesníte). 

Na polevu jsem se naučila dávat větší množství čokolády a s co největším podílem kakaa – alespoň 70 %. Můžete však polevu udělat i ze 100 g čokolády. Pokud nemáte smetanu, můžete polevu připravit z čokolády a másla, i tak to lze. 

Tak snad vám bude chutnat, dobrou noc 🙂

Ingredience na 1 plech

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Míchejte vejce

Vymíchjte vajíčka s vanilkovým a třtinovým cukrem. Pak přidejte med, skořici a sůl.

Přidejte ostatní ingredience

Přidejte marmeládu. Pak pomalu nalijte olej a mléko. Vše pořádně promíchejte. Pak přidejte mouku a prášek do perníku a opět pořádně promíchejte. Nakonec přidejte jedlou sodu a kakao. Míchejte tak, aby v těste nebyly hrudky 😉

Upečte v troubě

Připravenou směs nalijte na vymazaný (sádlem nebo máslem) a kokosem (případně hrubou moukou) vysypaný plech a pečte cca 15 minut na 180 stupňů (horní a spodní ohřev) a pak cca 10 minut na 150 stupňů (opět horní a spodní ohřev).

Perník je hotový jakmile začne odbíhat od pekáče a zapíchnutá špejle vyjde ven čistá.

Připravte polevu

Během toho, co se perník peče nechte v horké lázni rozpustit hořkou čokoládu se smetanou.

Hotovo

Rozpuštenou polevou potřete ještě teplý perník a ozdobte nastrouhaným kokosem. Nechte vychladnout. Dobrou chuť.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.