Penne con pollo e spinaci

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Penne con pollo e spinaci

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 30 minut

Manžel miluje těstoviny na všechny způsoby. Tento recept vznikl přibižně před rokem, když bylo potřeba uvařit oběd a neměli jsme žádný nápad. Takže jsem otevřela mrazák a lednici, vybrala pár ingrediencí a uvařila 🙂 

Od té doby vařím tuto klasiku poměrně často. Tak doufám, že bude chutnat i vám, dobrou chuť 🙂

PS: všimli jste si, jak znějí italské názvy recetů honosně? 🙂 Zkuste si říct těstoviny s kuřecím masem a špenátem 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 400 g kuřecího masa
  • 160 g penne těstovin
  • 160 g mraženého špenátu
  • 350 g zakysané smetany (cca 5 vrchovatých lžic)
  • 10 ks cherry rajčat
  • 1 špetka provensálského koření
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej (ideálně panenský)
  • parmezán

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Uvařte těstoviny

Penne těstoviny uvařte podle návodu.

Osmahněte maso

Kuřecí prsa nakrájejte na medailonky cca 1 cm široké, osolte, opepřete a osmahněte na 1 lžíci olivového oleje (cca 3 minuty) než se maso zatáhne (pozor, ať nepustí šťávu).

Přidejte špenát

Přidejte mražený špenát a míchejte dokud se nerozmrazí (cca 2 minuty).

Přidejte smetanu, rajčata a parmezán

Přidejte zakysanou smetanu a cherry rajčata, promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Pak přidejte dvě lžíce parmezánu a opět promíchejte.

Přidejte těstoviny

Přidejte uvařené penne těstoviny a promíchejte.

Dobrou chuť

Před servírováním posypte parmezánem. Servírujte například se suchým bílým vínem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.