Pasta con pollo e rucola

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Pasta con pollo e rucola

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 30 minut

Než jsem poznala Martina (svého muže), jedla jsem jen českou kuchyni 🙂 Italská kuchyně mi vůbec nechutnala. Těstoviny mamka vařila pouze na český způsob – zalila je nějakou UHO s masem bez parmezánu a to se teda nedalo jíst (jestli to čteš, promiň mami, jinak vařit umíš :))

Když jsem se nastěhovala k Martinovi, uvařil mi těstoviny a říkal, to ti bude chutnat, neboj se. Byla to zjednodušená verze tohoto recept jen bez masa a rukoly a musím říct, že mě nadchnul… Postupem času mi naservíroval upgrade o kuřecí prsa a rukolu a musím říct, že to dotáhl k dokonalosti. Doporučuji k tomu sklenku bílého 🙂

Ingredience na 1 porci

  • 200 g kuřecích prs
  • 80 g špaget nebo jiných těstovin
  • 14 vypeckovaných zelených oliv
  • 5 sušených rajčat
  • rukola
  • parmezán
  • olivový olej

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Připravte maso

Kuřecí prsa lehce osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Ugrilujte nebo usmažte na pánvi.

Nakrájejte maso, olivy a rajčata

Hotové maso nakrájejte na malé kousky, olivy na třetiny (kolečka) a sušená rajčata na čtvrtiny.

Uvařte špagety

Špagety nebo jiné těstoviny uvařte dle návodu (nezapomeňte do vody přidat trochu soli a olivového oleje případně oleje ze sušených rajčat).

Dobrou chuť

Na špagety dejte nakrájené maso,  olivy a sušená rajčata, posypte parmezánem a nakonec přidejte rukolu. Dobrou chuť 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.