Oříškový nepečený koláč s ovocem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Oříškový nepečený koláč s ovocem

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Pokud máte rádi oříšky, datle a ovoce a nechce se vám péct, je tenhle koláč dobrá volba 🙂 Příprava nezabere moc času a je to opravdu jednoduché.

Doporučuji kešu oříšky a datle namočit přes noc, je to lepší.  Ale pokud jste si vzpomněli, že zrovna teď chcete tenhle koláč připravit, stačí namočit na 20–30 minut do teplejší vody 🙂

A co se týče korpusu, tak by hmota měla být taková dobře lepivá. Pokud bude těsto hodně tuhé přidejte trochu vody z datlí.

Výhodou je, že koláč můžete konzumovat hned po vyrobení, tak dobrou chuť.

Ingredience na korpus

Ingredience na náplň

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Namočte kešu a datle

Namočte zvlášť kešu oříšky a datle do hodně teplé vody na 20 až 30 minut (pokud máte čas, namočte je do studené vody přes noc).

Udělejte korpus

Rozmixujte mandle a kakao, pak slijte vodu z datlí a přidejte datle do mixéru a vše opět rozmixujte.

Dejte těsto do formy

Hotové těsto na korpus dejte do koláčové formy o průměru cca 23 cm, upěchujte a dejte do lednice.

Připravte náplň

Veškeré ingredience na náplň (kešu, kokosový olej, citron, agávový sirup) dejte do mixéru a rozmixujte do hladka a dejte na vychladlý korpus.

Hotovo

Dort ozdobte ovocem dle vaší fantazie (já ráda používám borůvky a jahody). Dejte na 30 ztuhnout do lednice (ale můžete zbaštit ihned :)). Dobrou chuť.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.