Nakládané olivy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Nakládané olivy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 15 minut

Jednou jsem byla ve vinárně v Praze, ale už je to fakt hodně dávno, a tam nám k vínu podávali vynikající nakládané olivy. Lepší jsem snad nejedla. Samozřejmě mi to nedalo a musela jsem se recept naučit. A tak jsem různě hledala na internetu, zkoušela a ochutnávala, až jsem dospěla k této kombinaci, která podle mě stojí za to.

Tak doufám, že vám bude chutnat 🙂

Ingredience na 4 porce

  • 1 plechovka zelených oliv Seville
  • 1/2 plechovky černých oliv Seville
  • 1 červená cibule
  • 1 česnek
  • 200 g balkánského sýra
  • 400 ml až 500 ml panenského olivového oleje
  • provensálské koření

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Nakrájejte cibuli

Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.

Nakrájejte balkánský sýr a česnek

Balkánský sýr nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Česnek nakrájejte na tenké plátky.

Smíchejte

Olivy smíchejte s nakrájenou cibulí, česnekem a balkánským sýrem. Přidejte provensálské koření a vše zalijte olivovým olejem. Nechte odstát 24 hodin (pokud to nevydržíte 24 hodin, tak za 3 hodiny už můžete baštit).

Dobrou chuť

Podávejte s opečeným pita chlebem nebo s opečenou francouzskou bagetou.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.