Nakládané olivy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Nakládané olivy

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Jednou jsem byla ve vinárně v Praze, ale už je to fakt hodně dávno, a tam nám k vínu podávali vynikající nakládané olivy. Lepší jsem snad nejedla. Samozřejmě mi to nedalo a musela jsem se recept naučit. A tak jsem různě hledala na internetu, zkoušela a ochutnávala, až jsem dospěla k této kombinaci, která podle mě stojí za to.

Tak doufám, že vám bude chutnat 🙂

Ingredience na 4 porce

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Nakrájejte cibuli

Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.

Nakrájejte balkánský sýr a česnek

Balkánský sýr nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Česnek nakrájejte na tenké plátky.

Smíchejte

Olivy smíchejte s nakrájenou cibulí, česnekem a balkánským sýrem. Přidejte provensálské koření a vše zalijte olivovým olejem. Nechte odstát 24 hodin (pokud to nevydržíte 24 hodin, tak za 3 hodiny už můžete baštit).

Dobrou chuť

Podávejte s opečeným pita chlebem nebo s opečenou francouzskou bagetou.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.