Mrkvový krém

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mrkvový krém

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 45 minut

Když mi tchyně naservírovala tuto polévku byla jsem nadšená. Bylo to něco jiného, něco nového a bylo to tak skvělý, že se s vámi o tento recept musím podělit, tak doufám, že budete stejně tak nadšení, jako jsem byla já 🙂 

Ingredience na 1,5 l polévky

  • 500 g mrkve
  • 1x cibule
  • 40 g másla
  • 1 vrchovatá lžička koření (uzená paprika)
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 l vývaru (ideálně hovězího čerstvého nebo bujon)
  • 200 g smetany
  • pažitka na ozdobení (dle chuti ;))

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Zesklovaťte cibuli

Na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte cibuli a nechte zesklovatět (cca 2 minuty).

Přidejte mrkev

Mrkev nakrájejte na tenká kolečka a přidejte do hrnce. Promíchejte a restujte cca 4 minuty.

Přidejte koření a vývar

Přidejte vrchovatou lžičku uzené papriky, půl lžičky čerstvě namletého pepře a čtvrt lžičky soli. Promíchejte a zalijte vroucím vývarem.

Vařte

Vařte na středním plameni do změknutí mrkve (cca 15–20 minut). Mrkev průběžně ochutnávejte, jakmile bude měkká máte hotovo 😉

Rozmixujte

Rozmixujte (například tyčovým mixérem Horizon) do hladkého krému.

Přidejte smetanu

Přidejte smetanu a za stálého míchání nechte projít varem.

Nechte si chutnat 😉

Podávejte s opečenou bagetkou nebo toastem nebo krutonky.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.