Kai Phad Khing

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Kai Phad Khing

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 75 minut

Nejlepší Kai Phad Khing mají jednoznačně v mé oblíbené restauraci NOI v Praze. Chtěla jsem si ho připravit i doma a tak jsem několik měsíců hledala na internetu různé recepty, které jsem zkoušela, ladila a upravovala, až jsem se dopracovala k dokonalosti tohoto receptu. 

Pokud máte rádi thajskou kuchyni, věřím, že vám tento recept bude chutnat. 

A abych nezapomněla, tento recept je spíš na 3 normální porce, ale u nás doma to vždy sníme ve dvou k obědu :). Proto v receptu uvádím, že jsou ingredience na 2 porce 🙂

Ingredience na 2 porce

  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 stroužky česneku
  • 1 menší zázvor
  • 1 středně velká bílá cibule
  • 3 jarní cibulky
  • 1 chilli paprička (množství můžete upravit podle pálivosti)
  • 50 g Jidášova ucha
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru moučka
  • 0,5–0,7 l vařící vody
  • koriandr na posypání
  • rýže (podle hladu)

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Namočte Jidášovo ucho

Jako první namočte Jidášovo ucho do studené vody. Nejlépe, když ho namočíte hned ráno a necháte ho ve vodě 2–3 hodiny. Pokud zapomenete (já zapomínám skoro vždy ;)) stačí i 45 minut před začátkem vaření.

Připravte si cibuli, zázvor a česnek

Bílou cibuli nakrájejte na plátky, zázvor na drobné nudličky a česnek nasekejte na drobno. Pokud jste lenoch jako já, doporučuji použít sekáček (vlastně česnek ani jinak nepřipravuji).

Nakrájejte maso

Kuřecí prsa nakrájejte na plátkové nudličky (šířka cca půl centimetru).

Nakrájejte jarní cibulku a chilli

Nakrájejte zelenou část jarní cibulky na slabé proužky v délce 3–5 cm. Chilli nakrájejte na podélné proužky. Pokud máte rádi hodně pálivé nechte i semínka.

Nakrájejte Jidášovo ucho

Odstraňte z Jidášovo ucha tuhé části a pokrájejte na menší kousky.

Dejte vařit rýži

Dejte vařit rýži (množství podle hladu). Já používám jedině rýžovar 😉 Pokud vaříte víc jak 2 porce dejte rýži vařit dřív, než začnete připravovat ingredience.

A jde se vařit

Na rozpálený olej dejte česnek a opékejte 1–2 minuty (až zhnědne). Nezapomeňte míchat!

Přidejte maso

K česneku přidejte maso a opékejte 3–4 minuty. Nezapomeňte míchat! Pozor, aby maso nepustilo šťávu. Pokud by maso začlo šťávu pouštět, přidejte další ingredience (viz další krok).

Přidejte omáčky, cukr a vroucí vodu

Přidejte ústřicovou omáčku, sojovou omáčku, rybí omáčku a cukr a vše zalijte vařící vodou a nechte cca 30 vteřin probublávat.

Přidjte zázvor, cibuli a ucho

Po 30 vteřinách přidejte zázvor, bílou cibuli a Jidášovo ucho a míchejte dalších cca 45 vteřin.

Přidejte chilli a jarní cibulku

Přidejte chilli a cca minutu míchejte. Pak stáhněte z ohně, přidejte jarní cibulku a už jen promíchejte.

Dobrou chuť

Ozdobte koriandrem dle chuti a servírujte spolu s rýží. Přeji dobrou chuť 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.