Halloweenský předkrm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Halloweenský předkrm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 30 minut

Tady pro Vás mám tip na Halloween. Tuto směs tvarohu, žervé a jemně nastrouhaného goudy (případně eidamu nebo jakéhokoliv tvrdého sýra) používám jako chuťovky k vínu. Ze směsi vytvářím kuličky, které obaluji v pepři, pažitce, paprice,…. Je to rychlovka a k vínu se to skvělé hodí.

Tak mě napadlo to na Halloween poupravit a ozdobit jako netopýry. Zdobení trochu času zabere, nicméně vizuální uspěch (i ten chuťový) je zaruč 🙂 

Ingredience na 13 netopýrů

  • 250 g tvarohu (kostka)
  • 250 g žervé
  • 250 g sýru gouda (jemně nastrouhaného)
  • černé olivy (na ozdobu)
  • slané nachos (na ozdobu)

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Uválejte kuličky

V misce smíchejte kostku tvarohu spolu s žervé a jemně nastrouhaným sýrem gouda (nejlépe promíchejte rukou). Z promíchané hmoty uválejte v ruce kuličky o průměru 4 až 5 cm. Doporučuji před válením opláchnout ruce vodou, hmota pak tolik nelepí 🙂

Kuličky ozdobte

Z černých oliv ukrojte konce (viz fotografie) a použijte na vytvoření očí 🙂

Z velkých kousků nachos udělejte křídla a z menších uši (opět viz fotografie).

Hotovo

Hotové netopýry nechte chvilku vychladnout v chladničce a pak servírujte. Dobrou chuť!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.