Halloweenský předkrm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Halloweenský předkrm

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tady pro Vás mám tip na Halloween. Tuto směs tvarohu, žervé a jemně nastrouhaného goudy (případně eidamu nebo jakéhokoliv tvrdého sýra) používám jako chuťovky k vínu. Ze směsi vytvářím kuličky, které obaluji v pepři, pažitce, paprice,…. Je to rychlovka a k vínu se to skvělé hodí.

Tak mě napadlo to na Halloween poupravit a ozdobit jako netopýry. Zdobení trochu času zabere, nicméně vizuální uspěch (i ten chuťový) je zaruč 🙂 

Ingredience na 13 netopýrů

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Uválejte kuličky

V misce smíchejte kostku tvarohu spolu s žervé a jemně nastrouhaným sýrem gouda (nejlépe promíchejte rukou). Z promíchané hmoty uválejte v ruce kuličky o průměru 4 až 5 cm. Doporučuji před válením opláchnout ruce vodou, hmota pak tolik nelepí 🙂

Kuličky ozdobte

Z černých oliv ukrojte konce (viz fotografie) a použijte na vytvoření očí 🙂

Z velkých kousků nachos udělejte křídla a z menších uši (opět viz fotografie).

Hotovo

Hotové netopýry nechte chvilku vychladnout v chladničce a pak servírujte. Dobrou chuť!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.