Domácí chleba

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Domácí chleba

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Tenhle chleba je jednoduchý a nepotřebujete k němu domácí pekárnu. Stačí obyčejná mísa nebo pekáč s víkem vhodné do trouby. 

Je moc dobrý a dá se upravit dle chuti každého strávníka, můžete si do něj přidat semínka, bylinky, koření, cibuli, česnek, cokoli dle chuti.

Já jsem ho dnes pekla pro Viktorii (bude jí 9 měsíců) a z receptu jsem jen vyřadila sůl. 

Jakmile je chleba hotový, doporučuji ho nechat vychladnout a až poté nakrájet a jíst. Nicméně jsem to asi nikdy nevydržela, vždycky jsem krájela už po pár minutách a ještě teplý, krásně křupavý jsem si ho musela namazat máslem, posypat solí a sníst 🙂 

 

Ingredience na 1 chleba

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Smíchejte suroviny

Do mísy nasypte sypké suroviny a zamíchejte.

Podle chuti můžete přimíchat třeba cibulku, česnek, semínka, bilinky, …

Nechte nakynout těsto

Do zamíchané směsi nalijte vodu. Vzniklé těsto přikryjte utěrkou a nechte kynout 8 až 12 hodin.

Nechte těsto odpočinout

Nakynuté testo vyndejte na pomoučený vál a pomoučenýma rukama roztáhněte na placku cca 3 až 4 cm tlustou a nechte 15 minut odpočívat. 

Pak těsto přeložte na třetiny a nechte dalších 30 minut odpočívat pod utěrkou.

Předehřejte troubu

Zatímco těsto odpočívá pod utěrkou, předehřejte troubu na 230 stupňů (horní a dolní ohřev) a nechte v ní nahřát zapékací mísu i s víkem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.