- do 15 hodin
Tenhle chleba je jednoduchý a nepotřebujete k němu domácí pekárnu. Stačí obyčejná mísa nebo pekáč s víkem vhodné do trouby.
Je moc dobrý a dá se upravit dle chuti každého strávníka, můžete si do něj přidat semínka, bylinky, koření, cibuli, česnek, cokoli dle chuti.
Já jsem ho dnes pekla pro Viktorii (bude jí 9 měsíců) a z receptu jsem jen vyřadila sůl.
Jakmile je chleba hotový, doporučuji ho nechat vychladnout a až poté nakrájet a jíst. Nicméně jsem to asi nikdy nevydržela, vždycky jsem krájela už po pár minutách a ještě teplý, krásně křupavý jsem si ho musela namazat máslem, posypat solí a sníst 🙂
Ingredience na 1 chleba
- 3 hrnky hladké mouky (3x 350 ml)
- 1 lžíce sušeného droždí
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky drceného kmínu
- 1,5 hrnku vody (375 ml)
Postup přípravy
Ingredience
Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉