Desert z kokosového mléka, tapioky a banánu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Desert z kokosového mléka, tapioky a banánu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 30 minut

Kokosové mléko s tapiokou „jezdí“ v mističce v running sushi na Andělu a je vynikající. Doma jsem to doladila o banán a kokos a výsledek je skvělý… no pusuďte sami 🙂 

Ingredience 2 porce

  • 1 banána
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce uvařených tapiokových kuliček
  • kokosové plátky
  • opražený černý sezam
  • sůl

Postup přípravy

Ingredience

Než se pustíte do přípravy, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉

Uvařte tapioku

Asi 4 lžíce syrové tapioky namočte do horké vody a nechte chvíli odstát. Poté přiveďte k varu a vařte cca 15 minut (než tapiokové kuličky zprůhlední – viz fotografie dalšího kroku). Pak tapioku zceďte a propláchněte studenou vodou.

Uvařte kokosové mléko

Zvlášť přiveďte k varu kokosové mléko se dvěma lžícemi třtinového cukru a špetkou soli.

Přidejte banán a tapioku

Do vroucího kokosového mléka přidejte nakrájený banán a 4 lžíce uvařené tapioky. Lehce promíchejte. Dávejte pozor, abyste banán nerozvařili.

Hotovo

Hotovou směs nalijte do misky, posypte nakrájenými plátky kokosu a opraženými sezamovými semínky a podávejte. Dobrou chuť! 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.