Brownie Mini Cupcakes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Brownie Mini Cupcakes

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
  • do 60 minut

Miluju sladké, tak asi jako hodně z vás :). Když jsem před několika lety přišla na chuť cupcakes, rozhodla jsem se je připravit doma. Nakoupila jsem si formy (prvně na klasické cupcakes, postupem času na minicupcakes) a papírové košíčky a začala hledat recepty.

Vyzkoušela jsem toho nespočetně ať už těsta nebo krémů 🙂 A dopracovala jsem se k tomu (tady to teda není jen mojí zásluhou, ale i díky mojí nejlepší kamarádce Šárce, které jsme tyto cucpcakes vyráběly společně na její svatbu), že kombinace brownie cupcakes a tohoto krému je prostě nejlepší – lepší kombinaci neznám.

Snad budou chutnat i vám, dobrou chuť 🙂 

Ingredience na 24 mini cupcakes

  • 120 g hořké čokolády (používám s obsahem kakaa 72 %)
  • 120 g másla
  • 150 g cukru krupice (pokud máte rádi hodně sladké, můžete použít až 200 g)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (dobrý můžete koupit například v Marks & Spencer)
  • 3x vejce (velikost L)
  • 50 g hladké mouky
  • 50 g polohrubé mouky
  • špetka soli

Ze stejného množství ingrediencí můžete připravit i 12 velkých cupcakes 😉

Ingredience na krém

  • 100 g změklého másla
  • 125 g krémového sýra (nejlépe Philadelphia)
  • 70 g cukru moučka

Pokud budete dělat 12 velkých cupcakes, doporučuji udělat krému trochu víc (lepší, když vám zbyde, než když ho budete mít málo :))

Postup

Připravte ingredience a předehřejte troubu
Než se pustíte do přípravy cupcakes, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience 😉 Pak předehřejte troubu na 170° C
Rozpusťte čokoládu a máslo
Čokoládu nalámejte na kousky. Máslo nakrájejte na kostičky. Společně rozpusťte ve vodní lázni. Pak nechte zhruba 5 minut vychladnout.
Smíchejte zbylé ingredience
Do rozpuštěné čokolády s máslem vmíchejte cukr. Pak přidejte rozmíchaná vejce s vanilkovým extraktem a nakonec obě mouky (hladkou i polohrubou) se špetkou soli. Míchejte jen do té doby, než se vše spojí.
Naplňte košíčky
Hotové těsto rozdělte do připravených košíčků (já používám papírové, se silikonovými nemám zkušenost). Každý košíček naplňte cca ze 2/3.
Upečte
Pečte cca 10–15 minut (záleží na vaší troubě ;)). Hotové cupcakes poznáte tak, že mají pevnou krustu (popraskaná je OK viz foto) a když zapíchnete špejli doprostřed, zůstanou na ní kousky těsta.
Připravte ingredience na krém
Než se pustíte do přípravy krému, přesvědčte se, že máte opravdu všechny ingredience.
Ruční šlehač Retro Red
Ušlehejte krém
Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým cukrem. Přidejte krémový sýr (já používám Philadelphii).
Ruční šlehač Retro Red
Ozdobte
Hotové brownie mini cupcakes ozdobte krémem a snězte 😀
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Lucie Fišerová

Lucie Fišerová

Holka, co má ráda kočky, cestování, sport, vaření, jídlo a pití. A taky svojí dceru a manžela ;) Na Instagramu najdete moje recepty pod hashtagem #luckachef.